Egy új élet teremtése – 8+1 vitamin és ásványi anyag, ami hatással van a baba és a kismama egészségére

2019 szeptember 24 - Meggyógyulnék szerkesztő

babavedelem_kisebb.jpgMinden babát váró, tudatos és felelősségteljes szülő felteszi magának a kérdést, hogy mit tehet annak érdekében, hogy egészséges gyermeke szülessen. Azok pedig, akik nehézségekkel szembesülnek az új élet megteremtésének folyamatában, még inkább érdeklődnek ez iránt a téma iránt. Milyen hiánybetegségek okozhatnak nehézséget a teherbe esés vagy a baba kihordása során? Melyek azok a védőtápanyagok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egészséges kisbaba szülessen, és a kismama is egészséges, erős és boldog legyen a terhesség és a szoptatás alatt. Cikkünkben ezeket gyűjtjük össze.

Miért nem tudok teherbe esni?

Ugyan számos betegség okozhat meddőséget az anyánál vagy az apánál is, de a hiánybetegségek is szerepet játszhatnak ebben, amelyek a hormonegyensúly felborulásához vezetnek. Ezen persze nem csodálkozhatunk, hiszen testünk alapjában véve önfenntartásra rendezkedett be, ha valamiből hiány van a szervezetben, akkor a szervezet nem "vállalja" azt a plusz terhelést, amit a várandósság, egy másik élet létrehozása jelent.

A D-vitaminhiányban például rendszertelenné válhat a menstruációs ciklus. Extrém D-vitaminhiány esetében az is előfordulhat, hogy egyáltalán nincs tüszőérés, vagyis teljesen elmarad a menzesz. A vérszegénység, amelynek sokszor a vas- vagy a folsavhiány az oka, szintén okozhat meddőséget.

Hormonális egyensúlyunk fenntartásához azonban nem elég a megfelelő táplálkozás, a hiánybetegségek megelőzése, szükséges a rendszeres mozgás is!

Problémamentes terhesség

Eltekintve attól, hogy a „problémamentes terhesség” fogalma eléggé illuzórikusnak tűnik, mi most a görcsökre, a terhességi magas vérnyomásra, preeclampsiára vagyis a vetéléshez, a baba elvesztéséhez, koraszüléshez vezető komoly problémákra gondolunk.

Ezek a jelenségek is sokkal gyakrabban fordulnak elő, ha a kismamának D-vitamin- vagy magnéziumhiánya van.

Hirdetés

Mit ajánlunk?

A Vitagamma® D3 2000 NE étrend-kiegészítő tabletta ugyanazt a D3 (kolekalciferol) molekulát tartalmazza, amelyet a szervezetünk is előállít a napsugarak segítségével. Már egy tabletta is tartalmazza az egészséges felnőttek számára megelőzés céljából szükséges napi mennyiséget, és mivel a készítmény laktózmentes, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Ráadásul tartósítószert és színezéket sem tartalmaz.

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

(Vitagamma.MBlog2019.09.24.)

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, ami segíthet megelőzni a spontán vetélést és a koraszülést, emellett pedig a terhességgel járó görcsöket is enyhíti. A magnézium mellett fontos a kalcium bevitele is a szervezetbe, mert e kettő egyensúlya felelős az izmok megfeszítéséért és ellazításáért. Ezáltal a görcsök kialakulásának megelőzéséért is.

A magnézium stresszcsökkentő hatása is közismert. Megakadályozza, hogy stressz esetén túl sok adrenalin szabaduljon fel, amely túlzottan felgyorsítaná a szívritmust, és emelné a vérnyomást. Vagyis magnéziumhiányban intenzívebben reagálunk a stresszre, amely viszont megnöveli a magnéziumürítést. Így minél kevesebb a magnézium a szervezetünkben, annál többet veszítünk belőle stresszhelyzetben. Ezt az ördögi kört csak fokozott magnézium-bevitellel lehet megszakítani.

A magnézium, kalcium és a D-vitamin mellett a vetélések elkerülésében szerepet játszik a szervezet megfelelő cink, réz és jód szintje is.

Hirdetés

Mit ajánlunk?

A Magnerot tablettában a magnézium orotát molekulához kötött, mely biztosítja a magnézium jó felszívódását.

A Magnerot tabletta magnézium-orotát tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

(Magnerot.MBlog2019.09.24.)

Egészséges baba és mama

A baba csak akkor lesz erős és egészséges, ha a szervezet minden szükséges építőanyagot megkap a mama raktáraiból. A mama pedig csak akkor marad egészséges, ha miután a babát ellátta védőtápanyagokkal, még marad számára is ezekből.

Még egyszer érdemes kiemelni a D-vitamint, a magnéziumot, a kalciumot, a folsavat, a vasat. A csontképzésben a D-vitamin, a kalcium és magnézium a legfontosabb, a folsav a terhesség első szakaszában nagyon fontos, amikor a baba idegcsöve záródik, vas nélkül pedig súlyos vérszegénység alakulna ki. Ezért a felsoroltakból érdemes a terhesség és a szoptatás alatt is nagyobb, a kezelőorvos által javasolt mennyiséget bevinni.

A legjobb, ha mindezt természetes úton, zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból, halakból, húsokból, tejtermékekből visszük be. De ha valamiért nem tudunk így hozzájutni a szükséges mennyiséghez, akkor érdemes táplálék-kiegészítőket, vitaminokat szedni az orvossal konzultálva! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi listával:


cink_tablazat.JPG

Szintén sokaknak okoz gondot a hányás és az émelygés az első trimeszterben. Bár még nem tisztázták tudományosan, hogyan hat, de megfigyelések szerint erre a problémára segítséget jelenthet a B6-vitamin. Orvosával konzultálva szedheti ezt is a kismama.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615163108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása