Koronavírus: A Wörwag Pharma tízezer FFP2 maszkot ad háziorvosoknak, szakorvosoknak és gyógyszerészeknek

maszk-kisebb_3.jpgTízezer FFP2 maszkot adományoz a Wörwag Pharma háziorvosoknak, szakorvosoknak és gyógyszerészeknek. Az adomány értéke bruttó 31 millió Ft. A Wörwag Pharma ezzel is szeretne hozzájárulni az egészségügyi dolgozók és az általuk ellátott betegek védelméhez és a koronavírus elleni fellépés eredményességéhez.

Az adomány első részét, 4300 maszkot április 17-ig küldték el postán vagy juttattak el biztonságos módon, a személyes érintkezést kerülve az orvosoknak, gyógyszerészeknek. Az adomány második felét, 5700 maszkot ezen az április 20-i héten juttatják el az érintettekhez.

Az orvosok, gyógyszerészek – miközben munkájukat végzik a betegek érdekében – az átlagosnál sokkal magasabb fertőzésveszélynek vannak kitéve. Sőt, ők maguk is megfertőzhetnek másokat, ha nem rendelkeznek a megfelelő védőfelszereléssel. Ezért kulcsfontosságú a járvány minél gyorsabb leküzdése érdekében, hogy számukra az elérhető legjobb védőeszközöket biztosítsuk. Az eddigi visszajelzések alapján az orvosok és gyógyszerészek szívesen fogadják a segítséget, és jó hasznát veszik a maszkoknak.

A WHO által is ajánlott FFP2 légzésvédők hatékony és nagyfokú védelmet nyújtanak a levegőben terjedő apró cseppek ellen. A védő filterrel ellátott maszk nem szőtt anyagból készült és allergiások számára is megfelelő. Viselése kényelmes és egész nap is lehetséges.

„A Wörwag Pharma számára mindig is fontos volt az egészségügyben dolgozók körülményeinek, hatékony munkavégzésének segítése, így természetes, hogy lehetőségeinkhez mérten most is kivesszük a részünket a védekezésből. Az adomány gyakorlati haszna mellett üzenni is szeretnénk az orvosoknak, gyógyszerészeknek, hogy nagyra értékeljük áldozatos munkájukat, és ezzel szeretnénk kifejezni, hogy mellettük állunk.” – mondta el Dr. Kádár Éva, a cég ügyvezető igazgatója az adomány kapcsán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr9415632100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása