Mennyi magnéziumra van szükségünk egy nap?

vitaminok_kisebb_vagott.jpg

Általában 4-6 mg / testsúlykilogramm a napi magnéziumigény.

Vagyis átlagosan napi 250-400 mg magnézium bevitele szükséges az emberi szervezet normális működéséhez, de nagy eltérések lehetnek nemtől, testsúlytól, fizikai, szellemi igénybevételtől, betegségektől függően.

Terhes nők vagy szoptató anyák esetében sokkal nagyobb a magnéziumszükséglet, elérheti a 400-450 mg-ot is a napi igény.

Erős fizikai munkát végző férfiaknál, az élsportolóknál is nagyon fontos a fokozott magnézium-bevitel, nekik 350-400 mg-ra van szükségük naponta.

Idősebb korban csökken a magnézium felszívódása szervezetünkben, vagyis ugyanolyan bevitel mellett kevesebbet hasznosítunk.

Számos, gyakran szedett gyógyszer is rossz hatással van a felszívódásra, vagy gyorsítja a magnéziumürítést. Például a gyomor és bélrendszeri betegségek is akadályozzák a magnézium felszívódását. A vizelethajtók, a gyomorsavtermelést csökkentő protonpumpa-gátlók, az antibiotikumok, a kemoterápiás szerek drámai módon gátolják a magnézium felszívódását és fokozzák az ürítését.

Azt hogy milyen szervezetünk magnéziumellátottsága, a vér magnéziumszintjéből és a vizelettel ürített magnéziummennyiségből lehet megtudni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613907494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása