Mire jók a nyomelemek?

2016 június 07 - Meggyógyulnék

Nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok… Szükség van rá, vagy csak drágább lesz tőle a vizeletünk? Ebben még a szakemberek között sem egységes az álláspont, viszont abban egyetértenek, hogy a hiányállapotokat mindenképpen kezelni kell!

Mik azok a nyomelemek? Onnan kapták a nevüket, hogy a szervezetünkben nyomokban fordulnak elő. A legfontosabb nyomelemek a vas, cink, jód, mangán, szelén, réz.

Mik ezek és miért fontos, hogy megfelelő mennyiségben legyenek jelen szervezetünkben?

A cink

A cink fontos szerepet játszik: az immunrendszer működésében, a bőr épségének megőrzésében, a sebgyógyulásban, a pajzsmirigy működésében, a növekedésben és fejlődésben, az idegrendszer megfelelő működésében és még az egészséges spermák, sőt, az inzulin termelődésében is.

Jelen van szervezetünk valamennyi sejtjében, de eloszlása nem egyenletes. Viszonylag állandó a koncentrációja az agyban, a szívben, a tüdőben és az izomzatban, míg a vérben, a csontban, a herében és a hajszálakban található mennyiségét a bevitt táplálék cinktartalma is befolyásolja.shutterstock_401701417.jpg

Cinkhiány esetén csökken a szervezet ellenálló képessége, fokozott fáradékonyság lép fel.

Fő forrásai a halak, húsok, csirke, tojás, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, osztriga, tenger gyümölcsei. Mivel a magyar lakosság táplálkozása sajnálatos módon nem tartalmaz elegendőt ezekből, pótlásra lehet szükség.

Kinek lehet rá leginkább szüksége? Cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak és azoknak, akiknek pl. influenza vagy megfázás következtében csökkent a védekező képességük. Igazolt cinkhiány kezelésére, amennyiben ez normál táplálkozással nem megoldható, vény nélkül kapható készítmények elérhetők felnőtteknek. A glutén és vagy laktózérzékenyek a Zinkorot 25 mg tablettát fogyaszthatják!

A Multivitamin cinkkel és krómmal készítményt pedig kifejezetten cukorbetegnek fejlesztették ki!

A szelén

A Selene Holdistennő nyomán szelének elnevezett elem egyes betegségek kialakulásában, kezelésében és megelőzésében is nagyon fontos.

A sejteket károsító szabadgyökök fokozott termelődéséhez vezetnek olyan állapotok, mint a stressz, a szennyezett levegő, a különböző vegyszerek, amelyek akár környezetünkben, akár az elfogyasztott táplálékban találhatóak. A szabadgyökök sejtkárosító hatása a szervezet egészében jelentkezik. Az ún. oxidatív stressz, vagyis a szabadgyökök képződésének folyamata az egyes szerveken különböző elváltozásokat képes létrehozni. Ilyenek például a szívproblémák, bőrbetegségek, stroke, asztma, pajzsmirigy betegségei, illetve a női és férfi meddőség problémája. Nagyon fontos, hogy csak akkor és csak annyi szelént vigyünk be, amennyit a szervezetünk feltétlenül igényel. Az OxyLyc-ben lévő C-vitamin, E-vitamin és szelén hozzájárul sejtjeink oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az OxyLyc paradicsom kivonatból származó likopint és béta-karotint (A-vitamin előanyag) is tartalmaz, amely nagy mennyiségben megtalálható a sárgarépában.shutterstock_398771242.jpg

A szelén megtalálható az olajos magvakban, teljes kiőrlésű gabonákban, szójában és lencsében, valamint a csirke-és pulykahúsban, tojásban, tonhalban és a tenger gyümölcseiben.

Ne feledje! A nyomelemek és a vitaminok fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget sose lépje túl! Ha vény nélkül kapható készítményt online kíván vásárolni, vegye igénybe az olyan gyógyszertárak szolgáltatásait, akik rendelkeznek saját webshoppal, azaz internetes áruházzal. Biztos lehet benne, hogy ezek az intézmények betartják a szabályokat a gyógyszer beszerzéstől, tárolástól kezdve egészen annak kiszállításáig!

Hirdetés

Mit ajánlunk?

A Zinkorot szedésével a cinkhiányban szenvedő felnőttek támogathatják immunrendszerük működését, bőrük egészségének megóvását, gyorsíthatják a sebgyógyulást, javíthatják ízlelésüket, szaglásukat. Segíthetik a pajzsmirigy és az idegrendszer működését, az inzulin termelődését. Ez a termék glutén- és laktózmentes.

Kockázatokról, mellékhatásokról  olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! 

Győződjön meg róla, a kiválasztott online patika szerepel-e az ANTSZ OTH adatbázisában, rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel. Ha nem tudja megítélni, hogy valóban egy felkészült gyógyszertár áll-e mögötte, inkább válasszon más forrást a beszerzéshez! A piacokon árult szerek szinte kivétel nélkül ócska hamisítványok. Egy jó vételnek tűnő, olcsó készítmény esetén ne kockáztasson. Az Ön élete és egészsége többet ér néhány ezer forintnál!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr578758152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása