Az APP-ja iskoláját! - Tanuljunk az applikációkról

2016 november 25 - Meggyógyulnék

Ami mindig velünk van, az a cukorbetegségünk és a telefonunk. Miért is ne kötnénk össze a kettőt?

Sokan idegenkednek attól, hogy a jól bevált papír alapú vércukornaplójukat digitálisra cseréljék. Pedig egyik-másik alkalmazás több, mint egy egyszerű napló. Nem csak értékeink alakulását követhetjük nyomon, hanem igazi kisokosként funkcionál. A feledékenyebbek emlékeztetőt állíthatnak be, az akkurátus szénhidrátszámolóknak mindig kéznél van egy tápanyagtáblázat és az igazi mérnöktípusok pedig statisztikát készíthetnek a tárolt adatokból.

b1.jpg

Nagy előnyük ezeknek az alkalmazásoknak, hogy adatainkat folyamatosan mentik, így ha elveszne a vércukormérőnk vagy offline naplónk, adatainkat bármikor visszakereshetjük, kinyomtathatjuk vagy elküldhetjük magunknak, dietetikusunknak, kezelőorvosunknak.

Ma már az adatbiztonságra is egyre jobban ügyelnek a fejlesztők, így nem kell attól tartanunk, hogy illetéktelenek jutnak adatainkhoz.

Az internethasználat sem jár jelentős számlanövekedéssel. A letöltés után ezeket az alkalmazásokat már internet nélküli (úgynevezett offline) üzemmódban is használhatjuk. Érdemes, ahol lehet wifiről kapcsolódni a netre.

Ezek az alkalmazások azoknak is hasznosak lehetnek, akik közeli hozzátartozójuk állapotáról szeretnének gyorsan biztosat tudni.

A legtöbb applikációból a reklámok is eltávolíthatóak.

A továbbiakban néhány ilyen mobilalkalmazást mutatunk be. Fontos tudni, hogy letöltés nélkül is böngészhet köztük, szemügyre veheti őket, hogy melyik szín, melyik menürendszer, nyelvezete áll a legközelebb Önhöz.

b2.jpg

Magyar nyelvű alkalmazások

Dcont

Operációs rendszer: Android

Fejlesztő: 77 Elektronika Kft.

Nyelv: Magyar

Inzulin-, szénhidrát-, vércukor- és sportnapló

Az adatok az adott márkájú mérőeszközről átmenthetőek. 

1a.jpg

Diabetes: M

Értékelése: 4,7 (9738 értékelő véleménye alapján!)

Méret: 14 MB

Nyelv: Magyar

Operációs rendszer: Android

Ingyenesen letölthető

Szinte minden, a cukorbetegség menedzseléséhez szükséges funkcióval bír.

A számológép menüben tápanyagtáblázatot is találhatunk.

Beállítások alatt számos személyes paraméter rögzíthető.

Van benne naplózási lehetőség (akár az inzulin beadás helyére és a vércukormérés helyére vonatkozóan is), statisztikai elemzés és emlékeztető beállítás is.

2a.jpgLaborom

Nyelv: Magyar

Ingyenesen letölthető

Operációs rendszer: Android, iOS

Érétkelés: 3,9 véleményadók száma: 560

Nem csak cukorbetegek vehetik jó hasznát: a Laborom a más krónikus betegségekkel küzdő emberek életét is segíti azzal, hogy minden mérést, egészségügyi adatot beírhatnak az alkalmazásba. A testmagasság és a súly megadásával a testtömegindexüket is láthatják a felhasználók, a vérnyomás- és vércukormérések adatait egy könnyen átlátható menüben vezethetik.

3a.jpg

GLIKÉMIÁS INDEX TERHELÉS DIÉTA

Nyelv: Magyar

Ingyenesen letölthető

Reklámmentes

Értékelés: 4,4

Az alábbi képek pedig beszéljenek helyettünk.

 4a.jpg

Angol nyelvű alkalmazások:

Bood Glucose Tracker

Vércukornapló

Nyelv: Angol

ingyenesen letölthető

Értékelése: 4,6

Az adatok megoszthatóak könnyedén e-mailben az orvosával, aggódó rokonnal.

Figyelmeztetést, emlékeztetőt állíthat be kisétkezésre vagy inzulin beadására vonatkozóan.

Jegyzetelési lehetőség is van benne.

Elmenthető benne HbA1c érték, orvossal egyeztetett ideális testsúly.

5a_1.jpg

Diabetes

Vércukornapló

Nyelv: Angol

ingyenesen letölthető

Méret: 1,2 MB

Értékelés: 4,4 (4039 véleményt adó szerint)

A vércukor értéket (Glucose) a megszokott formátumban pl.: 7,4 (mmol/l) adhatja meg. Statisztikailag kielemzi a regisztrált adatokat és mindezt grafikonon is szemlélteti.

A mért adatokat elláthatja címkékkel, mint kommentekkel, hogy az adat még informatívabb lehessen, például: előtt / után reggeli, ebéd, vacsora, előtti vagy utáni az adott érték, gyógyszer bevétel, inzulin beadás, torna, futás, vagy bármilyen más dolog történt, ami a vércukorszintet befolyásolta. A mért adatok táblázatba menthetőek, nyomtatható.

Az alkalmazás alkotója Szymon Klimaszewski egy fiatal lengyel férfi, aki a világon az első az egészségügyi applikációk fejlesztésében.
6a.jpg

Ez csupán néhány példa volt. További számos lehetőség közül választhatunk ingyenesen vagy díj ellenében, ha vércukor/diabetes/vércukornapló keresőszavakra keresünk az applikációk között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr8911993376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása