Hiánypótlás fesztiválozóknak

2016 július 08 - Meggyógyulnék

Itt a nyár, egymást érik a fesztiválok. Napfény, jó zene, társaság, mi kell még? Egy kis rákészülés és néhány jó tanács.33.jpg

Hogyan készülj a fesztiválra?

Készítsd össze az úti patikádat! Mi legyen benne? Napvédő, ragtapasz, szúnyog -és kullancsriasztó, fájdalomcsillapító, hasfogó, görcsoldó, valami a csípésekre és utazási rosszullétre, hányingerre. Fontos! Minden fesztiválon található fiókgyógyszertár, ha nagy a baj, fordulj az ott dolgozókhoz szakszerű segítségért! Sose fogadj el senkitől gyógyszert, mert nem tudhatod, hogy valóban az-e, aminek mondják, hogy szakszerűen volt-e tárolva. Nem utolsó sorban allergiás is lehetsz valamelyik összetevőjére!

A méhek és darazsak a nagy melegben különösen agresszívvé válnak. Akik allergiásak a csípésükre, ne viseljenek élénk színű ruhát és tartsák magunknál az életmentő adrenalint!

Nézd meg az időjárás jelentést, és annak megfelelően vigyél magaddal ruhát! Lehet, hogy első blikkre felesleges csomagnak tűnik az esőkabát, de egy kiadós megfázástól védhet meg. Ha pedig nem lesz rá szükséged, még mindig elheveredhetsz rajta a fűben!

Mindenkinek, akinek krónikus betegsége van, vagy súlyosan allergiás valamire, életmentő lehet egy kis kártya, vagy designos karkötő, melyen szerepelnek a legfontosabb egészségügyi adatai. Gondolj bele, ha cukorbetegként leszel rosszul egy fesztiválon, biztosan részegnek néznek, akkor is, ha csak hipózol!

Ha olyan készítményt használsz, ami injekciós, vigyél magaddal orvosi igazolást arról, hogy erre szükséged van. Gondoskodj a nagy melegben a megfelelő tárolásról!

A fesztiválszezon előtt kezdj el multivitamint szedni, hogy felkészüljön szervezeted a nagy igénybevételre és extrém körülményekre!

Indulás előtt egyél valamit! Dobd sutba a fogyókúrát és válassz valami zsírosat!22.jpg

Ha már a fesztiválon vagy:

  • Óvd magad a nap káros sugaraitól: fényvédőkrémmel, kalappal, napszemüveggel!
  • Figyelj a megfelelő folyadékbevitelre! Figyelem, a sör és a fröccs nem tartozik bele! Az alkohol vízhajtó hatású. Egy korsó sör 2 dl extra folyadékveszteséget okoz. Csúnya másnaptól kímélheted meg magad, ha ügyelsz a folyadékpótlásra és mértékletes alkoholfogyasztásra! Minimum 3 liter szénsavmentes vizet kötelező meginni és efelett pótolni azt, amitől az alkohollal szabadulunk meg!
  • Kézmosás! Szuper kis vírusokat lehet begyűjteni, ha nem figyelünk oda. Praktikus, ha van nálad víz nélkül használható kézfertőtlenítő.
  • Ha minden nap azonos időben kell gyógyszert bevenned, állíts be emlékeztetőt, hiszen a fesztiválon annyi mindenre fogsz figyelni, csak az órádra nem!
  • Zárt cipő: így megkímélheted magad a harci sérülésektől, és sokkal kényelmesebb lesz a baktatás két színpad között!
  • Ne feledkezz meg az evésről sem! Kerüld a tejes, tojásos ételeket, félig átsütött húsokat!

Fesztivál után:

  • Az ébren töltött extra órák, elfogyasztott alkoholmennyiség, tűző nap, fizikai igénybevétel (tudtad, hogy egy 75 kilós ember egy óra gyors tánccal több, mint 400 kcal-t éget el?) ha nem is látványosan, de igencsak megviselik a szervezetet. Ha hazaértél, lefekvés előtt egyél valamit és vegyél be multivitamint egy nagy pohár vízzel!
  • Hogyan nézzen ki az első napod a fesztivál után? Regenerálódj és hidratálj!
  • Felkelés után fogadkozz, hogy sosem iszol megint / ennyit és aztán tartsd is be!
  • Igyál egy nagy pohár hideg vizet!
  • Egy kiadós reggeli segít rendezni a vércukrodat. A májad ugyanis az alkohol lebontásával van elfoglalva, nem ér rá glükózt termelni. Ha eszel, kis idővel rá elmúlik a szédelgésed.
  • Igyál egy nagy pohár hideg vizet!
  • Ha fájdalomcsillapítóra van szükséged, ne paracetamol tartalmút válassz, mert azt a máj bontja le, annak pedig most van bőven dolga!
  • Igyál egy nagy pohár hideg vizet!

11.jpgEgy fesztiválon a dohányosok körülbelül 2x annyit dohányoznak, mint egy átlagos napon, és azok is könnyebben elcsábulnak egy szál cigarettára, akik egyébként nem élnek vele. Ha dohányoztál, vegyél be multivitamint, melyben található C-vitamin is!

  • Igyál egy nagy pohár hideg vizet!
  • Sétálj egy nagyot a hűvösben vagy ússz egyet! Jót fog tenni a vérnyomásodnak.
  • Igyál egy nagy pohár hideg vizet!
  • Semmi esetre se menj szaunázni!

Egyél azt, amit igazán kívánsz. Van, aki a kovászos uborkára, van, aki a sajtburgerre esküszik! Nem véletlen kívánjuk ilyenkor a sós ételeket, a vizelettel, izzadsággal a sók is távoznak szervezetünkből, ezeket pótolni kell.

Igyál egy nagy pohár hideg vizet és oszd meg ezt a cikket, ha hasznosnak találtad!

Hirdetés

Mit ajánlunk?

A Multivitamin cinkkel és krómmal étrend-kiegészítőt kifejezetten cukorbetegek számára állította össze a Wörwag Pharma. A cink és a króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához és részt vesz a normál szénhidrát-anyagcsere fenntartásában. Napi egy tabletta szedése javasolt, így egy doboz egy hónapra lesz elég.

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr818874444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása